rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Franciaországi légikatasztrófa - A pilótafülkére vonatkozó szabályozás

Páncélajtó, belépési kód, a pilótafülke ajtajának csak belülről lehetővé váló kinyitása - csupán néhány azok közül a szigorú szabályok közül, amelyeket az 1980-as években történt repülőgép-eltérítések és még inkább a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrorcselekmények után az utasszállítók pilótafülkéjével kapcsolatban bevezettek.

Négy egyiptomi hadihajó indult Jemen felé

Négy egyiptomi hadihajó kelt át a Szuezi-csatornán útban Jemen felé, hogy szavatolja az Ádeni-öböl biztonságát - közölték csütörtökön tengerészeti források.

„Természetes választási küszöb” bevezetését javasolja az EMNP

Úgynevezett „természetes választási küszöb” romániai bevezetését javasolja az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP). Ez a küszöb azoknak a pártoknak a bejutását is biztosítaná a román parlamentbe, amelyek országosan nem érik ugyan el az ötszázalékos támogatottságot, de valamely megyében egy mandátumhoz elégséges szavazatot kapnak.

Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma Amerikában

Mérsékelten, 9 ezerrel csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban a március 21-én zárult héten - közölte az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön.

A német reálbérek 1,7 százalékkal nőttek tavaly

Németországban 1,7 százalékkal növekedtek a reálbérek tavaly, ami 2008 óta a legnagyobb mérték - közölte csütörtökön a német statisztikai hivatal (Destatis), enyhén felfelé módosítva az előzetes adatot.

Drágul Bukarestben a metróközlekedés

Szombattól drágul Bukarestben a metróközlekedés, az árnövekedés bizonyos esetben eléri a 40 százalékot is.

Nem változtatott alapkamatán a tajvani jegybank

Nem változtatott alapkamatán csütörtökön a tajvani jegybank, amely bízik abban, hogy a legkorszerűbb félvezetők iránti külföldi - főleg amerikai - kereslet támogatni fogja a továbbiakban is az exportorientált gazdaságot, miközben az infláció mérsékelt marad.

Kényszerleszállást hajtott végre egy Airbus A320-as Barcelonában

Kényszerleszállást hajtott végre a Vueling spanyol diszkont légitársaság Airbus A320-as utasszállító repülőgépe a barcelonai El Prat repülőtéren csütörtök délelőtt, ez ugyanaz a járműtípus, mint amelyik egyik gépe kedden lezuhant a francia Alpokban - közölte a spanyol sajtó.

Ávilai Szent Teréz 500 éve született

Ötszáz éve, 1515. március 28-án született Ávilai (Nagy) Szent Teréz spanyol szerzetes nővér, a sarutlan kármelita rend alapítója, misztikus gondolkodó, egyháztanító. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja:.

Jemen - Irán az agresszió azonnali leállítását követeli

Az iráni külügyminisztérium a Jemenben zajló katonai „agresszió” azonnali leállítását követelte csütörtökön, miután Szaúd-Arábia és öbölbeli szövetségesei hajnalban hadműveletet indítottak a Jemenben fegyveres hatalomátvételt végrehajtó síita húszi lázadók ellen.

PEN-díjat kap a Charlie Hebdo szatirikus magazin

PEN-díjat kap májusban New Yorkban a Charlie Hebdo párizsi szatirikus magazin, amelynek szerkesztősége ellen januárban terrortámadást követtek el szélsőséges iszlamisták.