rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Kik vannak a jemeni húszik elleni szaúd-arábiai koalícióban?

Szaúd-Arábia több országgal szövetkezve légi támadásokat kezdett csütörtökön Jemenben, hogy gátat szabjon a helyi síita lázadók, a húszik előrenyomulásának. Adel al-Dzsubeir, Szaúd-Arábia Washingtonban akkreditált nagykövete Rijad szövetségeseiről csak annyit árult el, hogy több mint tíz országról van szó.

Lezuhant helikopterével egy kínai férfi, egy illegális repülőtér üzemeltetője

Víztározóba zuhant helikopterével egy kínai vállalkozó, aki a jelek szerint illegálisan üzemeltetett egy 20 ezer négyzetméteres, három helikopter fogadására és indítására alkalmas magánrepülőteret is - számolt be az online média a kelet-kínai Hofej város külterületén történt balesetről és körülményeiről.

Kalózok foglaltak el egy iráni hajót Szomáliában

Kalózok foglaltak el egy iráni halászhajót a szomáliai partoknál. Három év óta ez volt az első hajó, amely kalózok birtokába került - közölték csütörtökön illetékesek, akik aggodalmukat fejezték ki a kalózkodás esetleges újbóli kiújulása miatt az Indiai-óceánnak ebben a térségében.

Jemen - Az Arab Liga „teljes mértékben támogatja” a katonai beavatkozást

Teljes mértékű támogatásáról biztosította csütörtökön Nabíl al-Arabi, az Arab Liga főtitkára Szaúd-Arábiát és öbölbeli szövetségeseit, amelyek katonai beavatkozást indítottak Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnök védelmére és a síita húszi lázadók előrenyomulásának megtörésére.

Iszlám Állam - Az olasz ügyészség szerint az emberkereskedelem az IÁ-t finanszírozza

Nemzetközi körözést adott ki a szicíliai szervezett bűnözés elleni ügyészség egy etiópiai, egy szudáni és egy eritreai férfival szemben, akiket az Észak-Afrika és Olaszország közötti emberkereskedelem irányítóinak tartanak. A bevándorlók által fizetett összeg az Iszlám Államot (IÁ) finanszírozná.

Pécsi Pénzügyi Napok - Quaestor - MNB-igazgató: a brókerügyek nem veszélyeztetik a pénzügyi rendszer stabilitását

A brókercégek ügyei nem veszélyeztetik a magyar pénzügyi rendszer stabilitását, a problémával azonban foglalkozni kell, mivel nagyon sok ember megtakarítását érinti - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója csütörtökön Pécsett.

Kommerszant: sikerrel próbálták ki az új orosz hadászati rakétát

Sikerrel zárultak a kísérleti indítások az új orosz RSZ-26-os (Rubezs) interkontinentális ballisztikus rakétával, amely amerikai szakértők szerint azonban sérti az 1987-es amerikai-orosz fegyverzetcsökkentési megállapodást - írta csütörtökön a Kommerszant című orosz napilap.

Franciaországi légikatasztrófa - Német szakértők szerint is lehetséges, hogy a másodpilóta szándékosan elpusztította a gépet

A Germanwings német légitársaság franciaországi repülőgép-szerencsétlenségének feltárásában közreműködő német szakértők megerősítik a francia hatóságok megállapítását, miszerint a másodpilóta vélhetően szándékosan pusztította el a gépet - mondta a német közlekedési miniszter csütörtökön Berlinben.

ENSZ: 1967 óta tavaly ölték meg a legtöbb palesztin civilt

Az 1967-es hatnapos háború óta soha nem látott szintre emelkedett 2014-ben a megölt palesztin polgári személyek száma - áll egy csütörtökön közzétett ENSZ-jelentésben. Eközben az Amnesty International (AI) egy másik jelentésben azt közölte, hogy palesztin fegyveresek háborús bűnöket követtek el a 2014-es gázai konfliktus idején, amikor válogatás nélkül lőttek izraeli és palesztin civilekre.

Bajor Állami Operaház: hét premier a 2015/16-os évadban

Hét bemutatóval várja közönségét a 2015/16-os évadban a Bajor Állami Operaház. Az új szezonban Jonas Kaufmann és Zubin Mehta is fellép, Kirill Petrenko főzeneigazgató pedig ígérete szerint az eddiginél több időt szentel majd a müncheni publikumnak.

Végső nyughelyére helyezték III. Richárdot

Több mint öt évszázaddal halála után, uralkodónak kijáró méltósággal helyezték végső nyughelyére csütörtökön III. Richárdot, Anglia utolsó Plantagenet-királyát, az angol-brit monarchia történetének egyik legvitatottabb személyiségű egykori uralkodóját.

Román bírói tanács: a parlament akadályozza az igazságszolgáltatást

A hatalmi ágak szétválasztásának tiszteletben tartását kérte a román parlamenttől a Legfelső Bírói Tanács (CSM), amely csütörtöki állásfoglalásában úgy értékelte: a törvényhozás több esetben hátráltatta vagy meg is akadályozta az igazságszolgáltatást.

Márciusban nőtt az amerikai szolgáltatóipari aktivitás

Márciusban a várakozásokat meghaladva, hat hónapja a legnagyobb mértékben növekedett az amerikai szolgáltatóipari szektor gazdasági aktivitása - közölte csütörtökön a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet.

Tőzsde - Gyengüléssel nyitottak a főbb indexek New Yorkban

Veszteséggel indult a kereskedés csütörtökön a New York-i tőzsdén, miután a gazdasági növekedés lassulását mutató adatok mellett az olajszállítás biztonságát fenyegető jemeni válság kiéleződése is nyugtalanítja a befektetőket.