rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Több százan tüntettek a NATO ellen Pozsonyban

Több száz fős tömeg gyűlt össze csütörtökön este a pozsonyi Hviezdoslav téren - az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének közelében - azon a tüntetésen, amelyet szervezői a NATO-támaszpontok kilátásba helyezett kiépítése elleni tiltakozásul hirdettek meg.

Életbe lépett a brit trónutódlás diszkriminációit felszámoló törvény

Életbe lépett csütörtökön az a törvény, amely évszázadok óta először megszünteti a nemi és a vallási diszkriminációt a brit trónutódlási gyakorlatban. A törvény hatályba lépését Nick Clegg brit miniszterelnök-helyettes jelentette be hivatalosan a parlamentnek küldött átiratában.

Draghi: az EKB kötvényvásárlási programja segíti a növekedést

Az EKB kötvényvásárlásai megerősítik az euróövezeti gazdasági növekedést és ennek már észlelhetőek az első pozitív jelei - jelentette ki Mario Draghi az Európai Központi Bank (EKB) elnöke az olasz parlament pénzügyi és uniós politikai bizottsága előtt csütörtökön tartott beszédében.

Franciaországi légikatasztrófa - A másodpilóta vélhetően szándékosan pusztította el a gépet - ÖSSZEFOGLALÓ

A kedden Franciaországban lezuhant német utasszállító másodpilótája vélhetően szándékosan pusztította el a repülőgépet - mondta a balesetet vizsgáló marseille-i ügyész csütörtökön. A Lufthansa szerint egyelőre csak találgatni lehet arról, mi lehetett a másodpilóta motivációja, míg Angela Merkel német kancellár arról beszélt, hogy a szándékosságról szóló hír „szinte felfoghatatlan dimenziót” ad a szerencsétlenségnek.

Tunéziai merénylet - Huszonhárom embert vettek őrizetbe a támadás kapcsán

Huszonkét férfi és egy női tagját vette őrizetbe eddig a tunéziai rendőrség annak a terrorista csoportnak, amely a tuniszi Bardo Múzeum elleni, 23 ember életét követelő merénylet mögött állt - közölte csütörtökön Nadzsem Gharszali belügyminiszter.

Cecilia Bartoli Normát énekel Zürichben a 2015/16-os évadban

A Bohémélettel és más romantikus klasszikusokkal, valamint klasszikus modern darabokkal várja elsősorban közönségét a Zürichi Operaház a 2015/16-os évadban, amelynek fénypontja Cecilia Bartoli Normája lesz.

Atomerőművekre épül az aktualizált cseh állami energiakoncepció

Csehországban az atomerőművek veszik át a jövőben a főszerepet a barnaszenes erőművektől a villamos energia előállításában - egyebek között ezt tartalmazza az aktualizált cseh állami energiakoncepció, amelyet az ipari és a kereskedelmi minisztérium csütörtökön hozott nyilvánosságra honlapján.

Egy aszteroida darabjának elcsenésére és átköltöztetésére készül a NASA

Egy méretes kődarabot készül elcsenni egy aszteroida felszínéről az amerikai űrkutatási hivatal (NASA), hogy aztán Hold körüli pályára állítva az apró égitestet rendszeresen felkereshesse és tanulmányozhassa azt: a 2020 decemberére tervezett misszió végső célja, hogy a szakemberek előkészítsék a terepet a Mars meghódításához.